Csathó Kálmán vadászösvényein

csatho3Tisztelt Túrázó!

 Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egy túralehetőségre, amit az Ipoly Erdő Zrt. és a Duna- Ipoly Nemzeti Park kollégái vezetik Csathó Kálmán vadászösvényein.
A tavaszi erdőben ez a túra kiváló alkalom lehet arra, hogy miközben gyönyörködhetünk a természet szépségeiben, megismerhessünk egy a vidékhez kötődő vadászíró életét.


Ki volt Csathó Kálmán (1881-1964)?


Színházi rendező, író, vadász vadászíró
1919-től a Nemzeti Színház  főrendezője, 1933-1949 között a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
A területen, amit együtt bejárunk 1934-től 1941 volt  a Koronauradalom vadász bérlője, aminek számos írása őrzi az emlékét:
"A vonat délután egynegyed négykor indult a Nyugatitól és háromnegyed ötkor ért a kis állomásra Nagymaroson. Onnan a Bükkvölgytetőre, ahhoz a lesálláshoz, amelyre abban az évben rendesen jártam, ma - azt hiszem - másfél óráig is eltartana, míg fölérnék, ha ugyan nem két óráig, s aligha le nem késném a húzásról."


Útvonal: Zebegény vasútállomás - Napraforgó házak – Ernő-forrás – Őznyújtó - Remetekereszt-bérc – Világos-tér – Jenő-kút – Aranyos - Nagymaros Duna- part - Duna utca - Nagymarosi Erdészet
Időpont: 2012. március 24.
Találkozó: Zebegény vasútállomás 9 óra
Időtartam: 5- 6 óra
Túra hossza:18 km
Szintkülönbség: 390 m
Túracipő ajánlott!
Nem csak turistáknak, vadászoknak is ajánljuk!
Részvételi díj 1000 Ft.
Résztvevőknek emléklapot adunk, frissítőt biztosítunk.
Részvételi szándékát kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Túravezetők: Hámori Tibor és Bezeczky Árpád

IWIWTwitterFacebook