TeSzedd 2017.

teszeddA BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága 2017-ben is a Magyar Madártani Egyesület /MME/ Budapesti Helyi Csoportja szervezéséhez csatlakozva vesz részt a TeSzedd –Önkéntesek a tiszta Magyarországért - akcióhoz.
Idén is a TeSzedd! pontokat a főváros helyi védettségű területeire szervezett az MME szemétszedési akciónapot. melynek részletei a következők.

 

Tétényi TeSzedd 20171. 2017. szeptember 15.-e (péntek):
A Földművelésügyi Minisztérium, a Duna-Ipoly Nemzheti Park, a Fővárosi Önkormányzati Természeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata (továbbiakban: FÖRI), a Főkert Nonprofit Zrt. és az MME közös szervezésű szemétszedési akciót szervez ezen a napon a XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Területen.
A találkozó időpontja reggel 9:00 óra, helyszíne pedig a védett élőhely keleti sarkában található Szoborpark (Mementó Park) főbejárata melletti autóparkolóban lesz.
Tömegközlekedéssel a 101-es, 150-es és 251-es autóbuszok „Memento Park” nevű megállójáig utazva érhetjük el a területet. 
Javasolt találkozás 8 óra 30-kor a 4-es metró Kelenföldi pályaudvar végállomásánál az Örmező felöli busz végállomáson. A 101 B busz indul 8 óra 36-kor. Túravezető Telek György
Az érkezőkre kb. 9:15-ig várunk, majd ezt követően a 2017–ben megújult tanösvény útvonalán haladunk végig, ahol szakvezetők fogják bemutatni a terület értékes élővilágát. 15-20 perc séta után érkezünk meg a védett élőhely nyugati szegélyébe, ahol a szemétszedés helyszíne lesz, itt kerülnek szétosztásra a zsákok és a kesztyűk.
A program a résztvevők lelkesedésétől függően kb. délután 4 óráig fog tartani.

2. 2017. szeptember 16.-a (szombat):Denevér TeSzedd 2017
Ezen a napon a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata tart az Erdőmentők Alapítvány önkénteseivel élőhelykezelési akciót a XII. kerületben található Denevér utcai-gyepfolt Természetvédelmi Területen, melynek keretében szemétszedésre is várják az önkénteseket a szervezők.
A találkozó 9:30-kor lesz a Méra utca-Fodor utca találkozásánál, az itt található fém sorompó előtt, amely a területet zárja le a gépjárműforgalom elől. 
Javasolt találkozás a Széll Kálmán téren a 102-es busz végállomásán 9 órakor
Túravezető Dr.Balogh Istvánné, Telek György
A gyepfoltot tömegközlekedéssel a 102-es és 112-es autóbuszok „Mártonhegyi úti” megállójától érhetjük el legkönnyebben. Innen a Fodor utcán kb. 400 méteres sétát követően érünk a találkozó helyszínére. A program várhatóan koradélutánig tart.

3. 2017. szeptember 17.-e (vasárnap):Palotai TeSzedd 2017
Vasárnap ugyancsak a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata szervez szemétszedő akciót a IV. kerületben található Palotai-sziget Természetvédelmi Terület déli részére.
A találkozó a Duna sor és a Zsilip utca találkozásánál lesz 9:00 órakor, ahonnan párszáz méteres sétával érhető el a védett terület határa.
Tömegközlekedéssel a 104-es, 104A, 196-os, 204-es buszok „Zsilip utcai” megállójától kb. 200 méteres séta megtétele után jutunk a találkozó helyszínére.
Javasolt találkozás a 3-as Metró Újpesti végállomás felső bejáratánál. Túravezető Telek György
A munkálatok várhatóan koradélutánig fognak tartani.

Az akciónapokon vékony gumikesztyű, valamint TeSzedd-es műnyagzsákok rendelkezésre fognak állni, ezért Nektek ilyenekkel nem kell készülnötök, ezt a szervezők a helyszíneken szétosztják az önkéntesek között.

Várunk szeretettel!

Bajor Zoltán MME Dr Balogh Istvánné Telek György

IWIWTwitterFacebook