Sylvanus Természetvédelmi Csoport

Közösen az erdőkért!

Jelvény

 

Elnök: Vass Mihály (06/30 255-5170)

 

A 2011-ben, az Erdők Nemzetközi Évében alakult csoportot gyakorlati természetvédelmi feladatok ellátására és tematikus túrák szervezésére hívtuk életre.

Kiemelt fontosságúnak tartjuk az erdő, mint életközösség védelmét, a benne lezajló bonyolult folyamatok és kapcsolatok feltárását és megismerését; továbbá a szervezett természetbarát mozgalom szellemiségének ápolását, szemléletének átadását a fiatalabb nemzedéknek; tagjainak a természetjárás által a Természet és minden élőlény szeretetére, tiszteletére nevelését és sziklaszilárd alapokon nyugvó, helyes értékrendű közösséggé szervezését.

A természetjárás a honismeret elemi iskolája, így túráink során megismerhetitek szűkebb szülőföldetek és a Kárpát-medence tájainak természeti értékeit, kultúrtörténetét, a tájban élő, s azt alakító ember népszokásait, hagyományait, életét.

 

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/SylvanusCsoport/


2016. évi eseménynaptárunk letölthető, melyben a TeSz Bizottság túráiról, valamint az Erdélyi Kárpát Egyesület Székelyudvarhelyi Osztályának rendezvényeiről tájékozódhattok, illetve a saját rendezésű Tavaszköszöntő Gyalogos Túraversenyről és a BTSSz Piknikről, ahol csapatunk bográcsos étellel várja a természetjárókat.
Tevékenységeink

 

-Élőhely- és fajvédelem (téli madáretetés, fészekőrzés, békamentés, szemétszedés)              

-Tematikus túrák szervezése (növénytani, állattani, földtani, néprajzi, stb. vonatkozásban)

-Munkatúrák (erdei utak, pihenők, turistaházak fenntartási munkáiban való részvétel)        

-Ismeretterjesztés (vetélkedők, előadások, vetítések)

 

 

Járjuk együtt, közösségben

szent hegyeink áhítatos erdeit!

IWIWTwitterFacebook