Napórák

Napórák

 

A túramozgalom kiírója: Bp. VII. kerület Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség. Címe: 1076 Bp. István u. 29. fsz. Fogadónap: minden hónap első csütörtökén, 16:00-18:00 óra

 

A túramozgalom célja: Program, túrák biztosítása 10 alkalomra, valamint Budapest környéke napóráinak fölkeresését célozza.

 

Teljesítés és igazolás: A napórákról föltett kérdésre adott válasz beírásával, esetleg a válaszok vagy a napórák fotóinak e-mail címünkre küldésével. A legalább 8 napórát fölkereső sporttársakat kitűzővel jutalmazzuk, melynek díja 300 Ft/db.

 

Az igazolólap: Letölthető ide kattintva és az MTSZ honlapjáról, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen igényelve kinyomtatásra elküldjük.

 

A kitűző igénylése: A kerületi fogadónapokon, vagy Jancsó Ottóval történő előzetes egyeztetés szerint a fenti e-mail címen, levelezéssel lakcímén: 2025 Visegrád, Rákóczi u. 2/C. I/9. esetleg telefonon: (30) 32 44 845

 

Szép időt, jó túrázást kívánva:

 

 

 

Dr. Balogh Istvánné elnök                                               Jancsó Ottó elnök h.


Ha az Írott-kő kilátótornyán lévő napórától elindulnánk végigjárni országunkat, csaknem 500 napórát találnánk középületeken, magánházakon, kertekben, parkokban, stb. A napórák lehetnek festők, szobrászok, ötvösök művészi alkotásai. Lehetnek a műszaki kultúra olyan emlékei, melyeket számon tart a technikatörténet. Tekinthetők olyan épületdíszeknek, melyeket a műemlékvédelem is figyel, és nem utolsó sorban egy olyan csillagászati (tudományos) eszköz, amely a Föld napi forgását, és a Nap körüli éves keringését tükrözi elhelyezési pontján. A túramozgalom kiírói a főváros környékén több tucat napórát kerestek fel, azokból kínálunk most megtekintésre tizet!

Igazolólap letöltése

IWIWTwitterFacebook