Jelvényszerző túrák

Közgyűlés- 2018.

MEGHÍVÓ

 

Kedves Sporttárs!

 

Az ÁPISZ Sportegyesület 2018. április 12-én 16.00 órakor rendes küldött közgyűlést tart a Budapest, VII. kerület István u. 29. szám alatt, az Erzsébetváros Sportegyesület klubtermében.

Határozatképtelenség esetén a küldöttgyűlést azonos napirendi pontokkal 2018.április 19-én azonos helyszínen 16:00 órakor tartjuk. A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott küldött közgyűlés az eredeti napirendi pontban a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes.

 

Napirend

1.                  Sportszakmai beszámoló a 2017. évről

2.                  Gazdasági beszámoló 2017. évről

3.                  A Felügyelő Bizottság jelentése

4.                  A 2018. évi költségvetés előterjesztése

5.                  Egyebek

 

 

Az egyesület szakosztályai a 2017. december 31-i taglétszámuk alapján minden 20 fő után egy küldöttet delegálhatnak a küldött közgyűlésre. Azok a szakosztályok, amelyeknél az év végi létszám nem érte el a 15 főt, egy küldöttet delegálhatnak. A rendes közgyűlés nem nyilvános, azon a tagokon és az ügyvezetésen kívül a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály, vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt.

 

Budapest, 2018. február 15.

 

Tisztelettel                 

                                                                                              Dr. Balogh Istvánné sk.

   elnök 

 

MEGHÍVÓ

 

Kedves Sporttárs!

 

A Budapest VII. kerület Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség 2018. április 12-én 17.00 órakor éves rendes  küldött közgyűlést tart a Budapest, VII. kerület István u. 29. szám alatt, az Erzsébetváros Sportegyesület klubtermében.

Határozatképtelenség esetén a küldöttgyűlést azonos napirendi pontokkal 2018.április 19-én azonos helyszínen 17:00 órakor tartjuk. A határozatképtelenség miatt ismételten összehívott küldött közgyűlés az eredeti napirendi pontban a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes.

 

Napirend

1.                  Sportszakmai beszámoló a 2017. évről

2.                  Gazdasági beszámoló 2017. évről

3.                  A Felügyelő Bizottság jelentése

4.                  A 2018. évi költségvetés előterjesztése

5.                  Egyebek

 

 

A tagegyesületek a 2017. december 31-i taglétszámuk alapján minden 20 fő után egy küldöttet delegálhatnak a küldött közgyűlésre. Azok a tagegyesületek, amelyeknél az év végi létszám nem érte el a 15 főt, egy küldöttet delegálhatnak. A rendes közgyűlés nem nyilvános, azon a tagokon és az ügyvezetésen kívül a közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és az alapszabály, vagy a közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt.

 

Budapest, 2018. február 15.

 

Tisztelettel                 

                                                                                              Dr. Balogh Istvánné sk.

                                                                                                          elnök

IWIWTwitterFacebook

Karácsonyi és Évzáró Meghívó-2017.

Meghívó 2017.december 15.Meghívó

BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottsága

és az Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség

Karácsonyi és Évzáró baráti összejövetelt rendez

2017.december 15-én pénteken

délután 15 órai kezdettel

Helye: BTSSZ központ

Földszint „Kapcsosné„ terem

1053 Budapest Curia u. 3.

A szokásos évértékelő ünnepség 16 órakor.

Ételre, italra, táncra, szórakozásra ki-ki alapon van lehetőség,

A jó kedvet és a táncos lábakat se felejtsétek otthon.

Várunk szeretettel

Vezetőség

IWIWTwitterFacebook

Tavak

tavakTíz túrából álló kitűző-szerző túrasorozat

A túramozgalom kiírója: A Bp. VII. kerület Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség. Címe: 1076 Bp. István u. 29. fsz. Fogadónap: minden hónap első csütörtökén, 16:00-18:00 óráig.
A túramozgalom célja: Program, túrák biztosítása 10 alkalomra, valamint Budapest környéke vizeinek fölkeresését célozza.
Az igazolólap: Letölthető (doc. formátumban ide kattintva) sportszövetségünk http://erzsebetvaros-tbssz.hu/index.php/jelvenyszerzo-turamozgalmak/fovaros-kornyeki-turak/tavak és az MTSZ honlapjáról, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről igényelve kinyomtatásra elküldjük.
Teljesítés és igazolás: A legalább 8 tavat fölkereső sporttársakat kitűzővel jutalmazzuk, díja 300 Ft/db. Az igazolás történhet a tavakról készült fotók beragasztásával, vagy a fenti e-mail címre küldésével, közeli helyek bélyegzőivel, a tavak rövid leírásával, jellemzésével.
A kitűző igénylése: Jancsó Ottóval történt előzetes egyeztetés szerint a fenti e-mail címen, levelezéssel lakcímén: 2025 Visegrád, Rákóczi u. 2/C., I./9. esetleg telefonon: (30) 32 44 845
Szép időt, jó túrázást kívánva:
 
Dr. Balogh Istvánné elnök        Jancsó Ottó elnök h.
IWIWTwitterFacebook

BTSSZ emléktúra Klastrom-kút 2017.

Klastromkút2017. október 7.

Szombat

BTSSZ emléktúra

Ünnepi megemlékezés a Klastrom-kútnál 11 órakor

 

Hegység: Pilis-hegység

Útvonal: Pilisszentkereszt – Kolostorrom – Klastrom-kút – Pilisszentkereszt

Találkozás: Batthyány tér HÉV végállomása 7.50 órakor

Indulás: 7 óra 59 – kor.    Jegyváltás: HÉV Pomázig + busz Pilisszentkeresztig

Táv: 4 km

Szint: 100 m

Túravezető: Telek György

Budapesti Természetbarát Sportszövetség

BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság

ÁPISZ SE Természetbarát Szakosztály

IWIWTwitterFacebook

TeSzedd 2017.

teszeddA BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága 2017-ben is a Magyar Madártani Egyesület /MME/ Budapesti Helyi Csoportja szervezéséhez csatlakozva vesz részt a TeSzedd –Önkéntesek a tiszta Magyarországért - akcióhoz.
Idén is a TeSzedd! pontokat a főváros helyi védettségű területeire szervezett az MME szemétszedési akciónapot. melynek részletei a következők.

 

Tétényi TeSzedd 20171. 2017. szeptember 15.-e (péntek):
A Földművelésügyi Minisztérium, a Duna-Ipoly Nemzheti Park, a Fővárosi Önkormányzati Természeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata (továbbiakban: FÖRI), a Főkert Nonprofit Zrt. és az MME közös szervezésű szemétszedési akciót szervez ezen a napon a XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Területen.
A találkozó időpontja reggel 9:00 óra, helyszíne pedig a védett élőhely keleti sarkában található Szoborpark (Mementó Park) főbejárata melletti autóparkolóban lesz.
Tömegközlekedéssel a 101-es, 150-es és 251-es autóbuszok „Memento Park” nevű megállójáig utazva érhetjük el a területet. 
Javasolt találkozás 8 óra 30-kor a 4-es metró Kelenföldi pályaudvar végállomásánál az Örmező felöli busz végállomáson. A 101 B busz indul 8 óra 36-kor. Túravezető Telek György
Az érkezőkre kb. 9:15-ig várunk, majd ezt követően a 2017–ben megújult tanösvény útvonalán haladunk végig, ahol szakvezetők fogják bemutatni a terület értékes élővilágát. 15-20 perc séta után érkezünk meg a védett élőhely nyugati szegélyébe, ahol a szemétszedés helyszíne lesz, itt kerülnek szétosztásra a zsákok és a kesztyűk.
A program a résztvevők lelkesedésétől függően kb. délután 4 óráig fog tartani.

2. 2017. szeptember 16.-a (szombat):Denevér TeSzedd 2017
Ezen a napon a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata tart az Erdőmentők Alapítvány önkénteseivel élőhelykezelési akciót a XII. kerületben található Denevér utcai-gyepfolt Természetvédelmi Területen, melynek keretében szemétszedésre is várják az önkénteseket a szervezők.
A találkozó 9:30-kor lesz a Méra utca-Fodor utca találkozásánál, az itt található fém sorompó előtt, amely a területet zárja le a gépjárműforgalom elől. 
Javasolt találkozás a Széll Kálmán téren a 102-es busz végállomásán 9 órakor
Túravezető Dr.Balogh Istvánné, Telek György
A gyepfoltot tömegközlekedéssel a 102-es és 112-es autóbuszok „Mártonhegyi úti” megállójától érhetjük el legkönnyebben. Innen a Fodor utcán kb. 400 méteres sétát követően érünk a találkozó helyszínére. A program várhatóan koradélutánig tart.

3. 2017. szeptember 17.-e (vasárnap):Palotai TeSzedd 2017
Vasárnap ugyancsak a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata szervez szemétszedő akciót a IV. kerületben található Palotai-sziget Természetvédelmi Terület déli részére.
A találkozó a Duna sor és a Zsilip utca találkozásánál lesz 9:00 órakor, ahonnan párszáz méteres sétával érhető el a védett terület határa.
Tömegközlekedéssel a 104-es, 104A, 196-os, 204-es buszok „Zsilip utcai” megállójától kb. 200 méteres séta megtétele után jutunk a találkozó helyszínére.
Javasolt találkozás a 3-as Metró Újpesti végállomás felső bejáratánál. Túravezető Telek György
A munkálatok várhatóan koradélutánig fognak tartani.

Az akciónapokon vékony gumikesztyű, valamint TeSzedd-es műnyagzsákok rendelkezésre fognak állni, ezért Nektek ilyenekkel nem kell készülnötök, ezt a szervezők a helyszíneken szétosztják az önkéntesek között.

Várunk szeretettel!

Bajor Zoltán MME Dr Balogh Istvánné Telek György

IWIWTwitterFacebook