Kisvasúti nap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton 2013 -100 éves a csarnavölgyi vonal ---- Magyar Veterán Járművek Találkozója

Kedves Természetbarátok!
 

Szeretettel meghívlak Benneteket, családtagjaitokat, a rokonokat, barátokat, ismerősöket 2013. július 27-28-ra, a Börzsöny hegység lábánál lévő Kemence községbe, a „Kisvasúti nap a Kemencei Erdei Múzeumvasúton 2013 -100 éves a csarnavölgyi vonal ---- Magyar Veterán Járművek Találkozója” c. rendezvényre.

Az események a KEMV területén, a Kőrózsa Panzióban és a Feketevölgy állomásnál lesznek megtartva. A „Magyar Veterán Járművek Találkozója” a KEMV melletti fatelepen és a Kőrózsa Panzió előtti réten lesz megrendezve.

A kisvasúti napon az Országos Természetőr Egyesület Közép-magyarországi Területi Szervezete is képviselteti magát.

A programban a vasúti járműbemutató után a kisvonatok folyamatosan fognak közlekedni a rendezvény ideje alatt Kemence és Feketevölgy végállomások között.

 Várható egyéb programok:
A korábbi évekhez hasonlóan most is várható helyi termékeket árusítók hada.
Gyerekeket kézműves foglalkozások, arcfestés és egyéb nyalánkságok várják.
Sportolóknak futóverseny lesz a kisvasút nyomában.

A másik helyszín a Kőrózsa Panzió fedett teraszán lesz megtekinthető. Itt működő modellvasút és természetvédelmi kiállítás és filmvetítés (KMTSZ!) várja majd az érdeklődőket.

(A Kőrózsa Panzió a kisvasúttal elérhető, az azonos nevű megállónál.)

 
A rendezvény 10 órakor kezdődik és végkifulladásig tart.

A veterán találkozóra a Volánbusz ZRt. egy IK 66-os nosztalgia buszt indít a 27-28-án reggel 7.30-kor az Árpád hídi buszállomásról. Részletek itt: https://www.facebook.com/MagyarVeteranJarmuvekTalalkozoja

Kellemes szórakozást kívánok:

Háncs Péter

IWIWTwitterFacebook