Rupp-hegy Természetvédelmi Terület- TESZEDD

TeSzedd 2015A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez csatlakozva a BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, a Rupp-hegy természetvédelmi területén vesz részt a „Te Szedd” rendezvénysorozatban.

Bizottságunk javasolja, hogy lehetőséghez képest, (hiszen majd minden szakosztály túrán vagy egyéb rendezvényen vesz részt szombaton és vasárnap) kapcsolódjon a kiírásnak megfelelően a Magyar Madártani Egyesület Budapest Természeti  értékeit védő programjához.  A bizottságunk a pénteki napra hirdet meg csatlakozást a Rupp hegyi Természetvédelmi terület erdőtisztításához.

Várunk mindenkit szeretettel. Idősek részvételére is számítunk, nem lesz megerőltető, és utána végig megyünk a tanösvényen is.

 

Találkozzunk 9 órakor a 8-as busz megállójában a Ferenciek terénél,

és kb 10 órakor csatlakozunk a rendezőkhöz.                             Túravezető Telek György.

 

Az MME kiírásának megfelelően, egyénileg is részt lehet venni a programba.


 

1,Rupp-hegy Természetvédelmi Terület.

 

2015. május 15. (Péntek), 9-től 15 óráig

 

 

 

Találkozási pont:  Budapest , XI. Rupphegy, Spanyolrét u. vége az erdő felé (Ld. térképmellékletet is!)

 

Koordinátor neve:                         Bajor Zoltán

 

Jellemzés:  A terület DNY-i végében elszórt háztartási szemét található erdős területen, mely évek óta csúfítja a védett területet. Az elsősorban üvegekből, műanyag palackokból és egyéb kisebb darabokból álló hulladék elszórva található a hegy közel kéthektáros részén. A munka célja ennek a területrésznek a teljes megtisztítása.

 

Amennyiben 12 óra után tervezitek az érkezést, előtte telefonáljatok a 20/252-39-60-as mobilszámra, mert a jelentkezők létszámától függ a munka üteme és kedvező mennyiségű részvevő esetén előfordulhat, hogy hamarabb végzünk a tervezettnél.


 

A BTSSZ évente több alkalommal erdőtakarítási munkálatokat szervez a Budapesti Erdészet irányításával természetbarátok és iskolások részére.  A nemrég alakult Sólyom Speciális Természet- és Állatvédelmi Csoport az erdőtakarításokon túl, részt vett a téli katasztrófa helyreállítási munkálataiban is. Túravezetőink túráink során, figyelmet fordítanak a résztvevők természetismereti és természetvédő ismeretinek bővítésére, a kulturált természetjárásra.  Szakosztályaink alkalmanként, akciótól függetlenül szerveznek erdőtakarítási programokat. 


IWIWTwitterFacebook