Tavaszköszöntő beszámoló

Tavaszköszöntő Túraverseny 2012. március 31.

 

 

Az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség és a Budapesti Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság Sylvanus Csoportja által közösen megrendezett Tavaszköszöntő Gyalogos Természetjáró Túraverseny idén Fenyőgyöngyén tartatott meg, mely szervezésében és egyszerűsítésében az Ápisz SE és a Sylvanus Csoport lelkes tagsága segédkezett. 

Az erdészház melletti tisztáson került kialakításra a rajthely, ahol közel 60, lelkes turista várta a verseny 9-10 órai indulását.

(eredmények letöltése itt)

A túraverseny 8 km-es szakaszon, a Fenyőgyöngye, Látó-hegy erdészház- Esőház (futballpályánál)- szekérút és z körút kereszteződése-játszótér (esőház)- Határ-nyereg- Oroszlán-szikla- Erdészház útvonalon zajlott. A 3-6 fős csapatoknak útjelző nyilakat is elhelyeztünk az esetleges eltévedések megelőzése érdekében. A rendezők a benevezett 6 csapatnak biztosította a versenyútvonal térképvázlatát és ismertették a túraverseny menetét.

A csapatoknak a 8 km-es táv és a 150 m szintkülönbség megtételére, az ellenőrzőpontokon a feladatok megoldására a célba érkezésig 4 óra állt a rendelkezésükre.

Az 5 ellenőrzőponton honismereti, térképismereti, különleges természetjárási, környezet- és természetvédelmi feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

1. Sportpálya-esőház Gombák

2. Szekérút-zöld kör kereszteződés 1-26 ismeretbővítő kérdés

3. Játszótér-esőház Turistajelzések

4. Határ-nyereg Nemzeti Parkok

5. Oroszlán-szikla Kilátóhelyek

Feladat volt továbbá az ellenőrzőpontoknál található betűk feljegyzése és a célba érkezés előtt ezekből egy értelmes magyar szót összerakni, illetve a 14 kérdésből álló természetvédelmi totó kitöltése.

A tisztáson zsíros kenyér, tea és forralt bor várta a verseny teljesítőit.

A túraverseny céljába minden benevezett csapat versenyidőn belül érkezett.

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával Dr. Balogh Istvánné és Vass Mihály átadta az első 3 csapatnak a díjakat.

 

Az első 3 csapat a következő:

3. helyezett: FÉG 69 pont, szintidő: 2:21

2. helyezett: Fürge gyík 69 pont, szintidő: 1:35

1. helyezett és a Tavaszköszöntő Vándorserleg birtokosa!

Arany Csapat 73 pont, szintidő: 1:49

Az 1-3. helyezettek éremben részesültek.

 

A Tavaszköszöntő Túraverseny Vándorserlegét a győztes csapatnak az Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség elnök asszonya, Dr. Balogh Istvánné adta át.

Köszönjük a Tavaszköszöntő Túraverseny ellenőrzőpontjain részt vevő Sporttársaknak a segítséget, valamint a közel 60 főnek a részvételt.

A szép tavaszi időben megrendezett túraverseny reméljük mindenkinek örömet és kellemes élményt nyújtott, valamint azt, hogy a szeretettel fogadott túratársakkal találkozhatunk 2013-ban is, hegyeink áhítatos erdeiben.

 

Vass Mihály

túravezető

IWIWTwitterFacebook